Rejser og Roadtrips

Bodie og Mono Lake – Dag 10

Idag skulle vi rejse tilbage i tiden til guldfeberen, en af de bedst bevarede og mest autentiske spøgelsesbyer, der blev første gang fundet guld her i 1859 og i løbet af 20 år voksede stedet fra en rå minelejr til en endnu mere rå by med 10000 indbyggere og ry for mord og lovløshed. Der var slåskampe og mord dagligt.

Bakkerne gav omkring 35 millioner dollars værd i guld og sølv, men da produktionen faldt, gjorde indbyggertallet det samme og byen blev til sidst forladt og overladt til elementerne. Omkring 200 vejrbidte bygninger står der stadig, frosset i tid og mange af husene er stadig møbleret, det var vildt spændene at gå rundt i denne by, som ligger langt oppe i bjergene, forladt forenden af en lang grusvej.IMG_2898 IMG_2937 IMG_2905 IMG_2904 IMG_2913 IMG_2912 IMG_2914 IMG_2933 IMG_2951 IMG_2957 IMG_2976 IMG_2983Vi så også endnu en dust devil, hvilket bare gjorde stemningen endnu mere realistisk.IMG_3003En prærieulv så vi også men jeg var desværre ikke hurtig nok med kameraet;O)

Herefter var planen at vi skulle køre imod Yosemiti, men den blev lige udsat lidt da vi besluttede os for at køre et smut forbi Mono lake, når vi nu var i nærheden.

Mono lake er Nordamerikas næstældste sø, den er omgivet af tuf tårne, de dannes når kalk bobler op fra underjordiske kilder og kombineres med kulsyre. Mono lake er 2 1/2 gang så saltholdig som havet.IMG_3029 IMG_3038 IMG_3048Da vi kørte op i bjergene og mod Yosemiti dukkede de smukkeste søer op, det var en mystisk fornemmelse at stå i 28 grader med sne rundt omkring en.IMG_3065 IMG_3071 IMG_3054Vi beklager de lidt forsinkede indlæg, men vi har kæmpet lidt med langsomt eller rettere sagt ingen netforbindelse.

En tanke om “Bodie og Mono Lake – Dag 10

  1. Ludvig

    Hej med jer
    vi har ventet og ventet på nye oplevelser, så kom de endelig :-)) endnu engang spændende at følge jeres så forskelig artede naturoplevelser..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.