Rejser og Roadtrips

Dag 8 og 9 – Vicksburg og Natchez

De sidste to dage har været fyldt med sydstatsstemning og fascinerende historie.

Vi satte kurs mod Mississippi og blues high way, som var den rute vi havde valgt til Vicksburg. I Clarksdale ligger Devils Crossroad som er ground zero for den blues musik vi kende i dag. Historien lyder at den berømte blues guitarist Robert Leroy Johnson, gav sin sjæl til djævlen i bytte for at bliver en blues guitar legende.

Som vi forsatte ud af blues high way og længere ind i Mississippi, ændrede naturen sig, det blev mere fladt og vi var omgivet af bomuldsmarker på begge sider, vi troede faktisk det var kartoffel planter, men en tur på google fortalte at det var bomuldsmarker, hvilket jo gjorde det meget sjovere. Naturen blev mere og mere sumpet og inden længe var vi omgivet af vand på begge sider, det var tydeligt at det vand ikke hørte til der, overalt var der huse der stod under vand og vejen hvor folk var afskåret fra at kommet til deres huse. Det var et skræmmende syn, det må være forfærdeligt at miste alt på den måde. Det forsatte i mange kilometer og overalt havde folk sat skilte og bannere op hvor der stod ” Trump finish the pumps”

William havde brugt tiden i bilen på at undersøge om der var nogen flere spændene ting vi skulle opleve i Vicksburg, altså ud over det vi i forvejen skulle nå..Han faldt traditionen tro over Mississippis mest hjemsøgte hus, Mc Raven house, et gammelt Antebellum hus, som lå smukt gemt bag store træer, i et område så fyldt af historie, at man næsten stadig kunne høre det. Vi fandt ud af man kunne få en rundtur og det gjorde vi selvfølgelig. Huset havde været brugt til de  soldater man ikke mente ville overleve, under borgerkrigen, de blev ført til huset hvor de ofte fik fjernet lemmer i håb om at hjælpe dem, der var ikke noget der hed smertestillende, så det bedste man kunne gøre var at give dem en kugle at bide i. Manden i huset var dog meget dygtig til at amputere arme og ben og kunne fjerne op til tre lemmer på et minut. Alt hvad der blev fjernet blev smidt ud af vinduet og da den nuværende eje købte huset, blev der fundet en del knogler på netop dette sted. En del af kampene blev kæmpet i området rundt om huset og man kunne stadig se skyttegravende.

Byen Vicksburg er afsindig smuk og fyldt med historie og smukke Antebellum huse, vi brugte eftermiddag på at se os omkring og fandt et smukt sted at nyde solnedgangen over Mississippi floden.

Næste morgen satte vi kursen mod Vicksburg Civil war museum. Vi vidste egentlig ikke hvad vi skulle forvente af oplevelsen, andet end at det selvfølgelig var noget man skal se når man er i Vicksburg pga. da det var dette slag som siges at have vendt krigen til Union soldaternes fordel. Da vi kørte ind gennem porten gik det hurtigt op for os hvor spændende og interessant oplevelsen var. Der var skilte alle vegne som indikerede hvor de forskellige stillinger havde været og hvad der skete de forskellige steder rundt i området. Det siges at være den mest veldokumenteret slagmark fra borgerkrigen, da overlevende veteraner kom tilbage i de tidlige 1900’erne og fortalte hvor de havde stået og hvordan det hele gik til. Med den viden i baggagen kørte vi gennem et kæmpe landskab med bakker og tæt skov og så de forskellige stillinger og læste historier om hvordan det hele foregik. Bla. stod vi på en på en bakketop og kiggede over på en anden bakketop. På hver sin top stod henholdsvis Unions soldaterne og Confederate soldaterne. Mellem disse to toppe lå hele slagmarken. Når man kiggede ud over den blev man helt lamslået størrelsen og det mod disse mænd må have haft.

På turen var vi også inde på USS Cairo som var en kanon båd brugt af Union soldaterne. Den var blevet bjærget og restaurerer, så man kunne komme rundt på den og se hvordan den har fungeret. Den var beklædt med panser på ydersiden (De brugte jernbaneskinner som panser) og var egentlig en imponerende konstruktion. Selve skibet var drevet af damp og fungerede på samme måde som en hjuldamper.

Det var både spændene og rørende at køre igennem ceder Hill military gravyard, så mange gravsten så langt øjet rækker.

Da vi nået Natchez havde temperaturen ramt 35 grader og med denne ekstreme luftfugtighed var der kun et sted vi kunne holde ud at være….i poolen, her tilbragte vi de næste par timer.

Da sulten meldte sig kørte vi til downtown og fandt noget barbecue.

Med maverne godt fyldte, valgte vi at køre (stadig 34 grader kl 20) lidt rundt og se os omkring, den smukke Antebellum stil forsatte også her, det er virkelig noget af det smukkeste vi har set, når det kommer til arkitekttur. Vi så også et Magnolia træ med de smukkeste blomster som var kæmpe store. Magnolia er Missisippi’s national træ.

Midt i byen ligger Forks of the road, det var her en stor del af handlen med slaver fandt sted, man kunne stadig se kæder og håndlænker som lå støbt fast i jorden, til minde om dem der led her. Det siges at de kæder der ligger her, stammer fra nogle slaver som brød fri.

I Natchez ligger Stanton Hall, et smukt hus, som blandt andet har været brugt i serien, Nord og Syd, Virkelig smukt og imponerende syn.

Natchez ældste hus 1789.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.